Family Apartman - Vir sziget

Sziget

Pár szó a szigetről

Vir-sziget, egyike a Zadar környéki szigetvilághoz tartozó 300 szigetnek, mely az Észak-dalmát tengerben található Zadartól 25km-re és 31 km partvonallal rendelkezik. 

A sziget partjai gazdagon tagoltak varázslatos kis öblökkel és homokos strandokkal, ahol kellemesen tölthető el az idő, fürdőzéssel, hajókázással. A szigetre vezető híd tőszomszédságában a fákkal sűrűn benőtt Skoljic-sziget hosszú homokos strandja csábít a napozásra és a kellemes, tiszta tenger vizére. Vir-szigetének északi része ideális terep a vízisportok szerelmeseinek. 
Megtalálható a szigeten jetsky, banánozás, vizibicikli, vízisí. 
A sziget partjai és öblei kiválóan alkalmasak búvárkodásra, mivel a sziget környéki vizek rendkívül tiszták!!! 

A teljes Vir-i turisztikai kínálat magántulajdonból áll: családi panziók, bérelhető szobák, apartmanok vagy különálló házak. Vir egy hely ahol nincsenek szállodák és tömeg turizmus. Éttermek és kávézók hűvös teraszaival, konobák (dalmát csárdák), disco klubok, valamint boltok, gyógyszertár, orvosi rendelő, posta, turisztikai hivatal, zöld piac és halpiac teszik gazdagabbá a kínálatot. 

Mivel Vir-sziget az Adria központi részén fekszik, ideális kiindulópont dalmáciai kirándulásokhoz! Vir közvetlen közelében (15 km) található Nin óhorvát királyi városa, valamint a fent már említett, 3000 éves történelemre visszatekintő Zadar (Zára), melynek óvárosa számtalan kultúrtörténeti emléket őriz. Négy Nemzeti Parkba is ellátogathatunk: Paklenica (72 km) kanyonjai közé, a Kornati szigetvilág mintegy 200 kisebb-nagyobb szigetének valamelyikére, a Krka vízesésekhez (110 km) és a távolabbi Plitvicei tavakhoz (192 km). 

Vir-szigetén egyaránt találunk kies legelőket és dús erdőket, mediterrán növényzetet és szőlősdombokat, mezőket és ápolt kerteket, kavicsos és homokos partokat. A napsütés ragyogó, a tenger vize kristálytiszta és meleg. Az év 300 napja derűs és napos (évente 2450 órán át süt a nap). Az átlaghőmérséklet több mint 15° C, a középátlag júliusban 25° C. 

Néhány strandon, különösen a Sapavac öbölben a Kasteline vár közelében gyógyhatású sár található (a reumatikus megbetegedéseket gyógyítja).

Közösségi oldalak

RSS feliratkozás

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen